Penyejuk Jiwa

Friday, 4 February 2011

:: berhentila...


salamualaik...

alhamdulillah, masih lagi diberi nikmat hidup dn nikmat islam dlm meneruskan sisa2 baki kehidupan di ats dunia fana... stu pembaharuan dlm hari ini, pagi2 lg ana da stat masak, kemas umah.. sbb selalunye ana akn on9 dulu bru la wat benda2 lain hhihiiiii... bleh x nk puji diri sendiri?



dan spt biasa, pd wk2 cuti spt ini.. maka byk la perkara lagho yg ana lakukan... huhhuuu dn rasenye petanda2 utk stop to do ths ting da makin jelas kelihatan... ap yg ana lakukn? tentula lyn drama on9... dn time yg diambil utk buffering sgt lambat dn lame sehinggakan ana leh jd stalker blog n fb... wawawawawaaa sgt sedey skrg ni sbb ana bru je nk layan drama secret garden... cite die best tau... ok stop here...




jd utk mngubat hati yg duka lara... ana pun lyan la stu lagu ni, lirik dia sgt meaningful.. tau tak ost upin ipin? lagu sahabat selamanya.... bile ana dgr lagu ini. ana teringt kat seorg senior ana mase dip dulu, seorg yg ana kagumi dari segi corak pemikiran beliau dn kata2 sebagai seorg mujahidah... ap kabar dia skrg? lama x jmpa... last skli tau beliau tuka kampus ke perlis, wow jauh tu... tp yg plg best name beliau same dgn ana.. hihiiiii...


Dua tiga kapal belayar di samudera
Ayuh sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama menikmati indahnya dunia
kerna..

Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia
oh oh..

Berakit-rakit kita ke hulu
berenang-renang kita ke tepian
kita berbeza untuk saling mengisi segala kekurangan kita
menjadi..

Sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… selama-lamanya setia…

Tiada bukit yang terlalu tinggi
untuk kita daki bersama
dan tak ada laut yang terlalu dalam
untuk diselami…

Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya ohh..

Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… selama-lamanya… setia…


dan sbg penutup kata, ana nk share stu brita gembira... baru2 ni cousin ana dpt baby girl.. sgt comel baby tu and muka dia maseh merah lg.. wawwaa kecik budak tu walaupun dia brat, 3.68 kg tau brat baby tu... imagine la brat oooo... stu yg ana dpt lihat disini kesusahan yg dilalui oleh seorg ibu sebelum, sedang dan selepas melahirkan ank.. betapa sengsaranye, membawa sejanin byi dlam perut selama 9 bulan, kemudian berjam2 dlm operation room, bertarung nyawa utk melahirkan seorang bayi yg comel... kemudian dlm keadaan berpantang dn sakit sini sana, x leh mkn tu mkn ni... huhuuuu tp itula yg dikata kasih sayang seorg ibu, tatkala melihat muka baby, trus senyum lebar dn gembira si ibu melihat keletah bayi...



muhasabah hari ini:Dari mimpi lahirlah impian. Semacam dari kata akar yang sama. Dua-duanya berkaitan dengan imaginasi.


wassalam..



3 comments:

  1. hahha... mak cik daa...
    tp yg plg x best bile diorg tunggu ak nk kawen.. sbb klu ikut turutan cucu perempuan, sterusnye adlah ak huhuhuuu

    ReplyDelete
  2. salam kak ifa..
    oke2..nak puji akak...
    bagusnyer akak...rajinn...heheheh
    neway, mesti baby 2 nanti comel mcm akak kaN??
    hehehe

    ReplyDelete