Penyejuk Jiwa

Wednesday, 15 June 2011

:: The Great x-PM


Salamualaik......

waahhh.. lamanye ana x update blog ni huhuuuu maafla ana x de reason yg munasabah, trime kasihla pd shbt2 yg sudi mengingtkn ana pasal kewujudan blog ni :-)

pada mulanye ana ingtkn nk citer la skit pasal kes yg heboh kt malaysia skrg ni? kes ap? kes skmm block website huhuuuu sakit hati bile ana bace artikel tu, x pasal2 hobi ana sbg tukang download citer tegar terbatas huuuuu.... mane taknye file sharing yg ana selalu surf tu kena block wawawawaa... byebye megaupload, fileserve :-(




nila bukti yg tlah diperkukuhkan... thats y ana malas nk cter lebih2 pasal skmm ni, tp ap2 pun ana da jmpa jln penyelesaiannye iatu dgn tukar address dns, nk tau cam ne tgk kt wall fb ana... mls ana nk tulis pjg2 kt sini..tp ana tau ad kebaikan diorg wat cam ni walaupun ana bukannye buka web yg x senonoh tu~ mungkin mereka di ats tu ad agenda trsendiri... tp ad satu yg ana kagum, bila kejadian ni berlaku, rakyat satu malaysia bersatu x kira agama, bangsa.. masing2 membantah perkara ini.... bleh lihat dekat 1M Malaysians Don't Want SKMM Block File Sharing Website...

memang dasyat diorg ni... ok blik main topik, hr ni nk citer pasal Dr Mahathir...well biarpun selalu nmpak kt kaca tv tp bile jumpe real depan mate, tersentuh hati ku... teringat arwah atuk~


hari tu Dr M ni ad datg kat kampus ana bg talk tentang pembinaan ank bangsa dn mcm2 lagila tentang itu tentg ini... ana pegi separuh hari je sbb pg tu ad kelas, ingtkan x nk pegi tp membe da ajk teman dia nk jmpa idola kesayangan, ana pun jwb ok la~ hehhee rase diri ni mcm baik sgt hahaaa~ waktu tu memg rmi, org penuh dewan yg besar tu.... bile Dr M ni jalan kuar sume org berpusu2 nk salam dia huhuuuu, membe ana menangis, terharu dpt salam Dr M waahhh dasyat sungguh mereka ini....





maaf la gamba yg ana amik ni kabur, maklum gne hp je, pastu org rmi tolak2 huhuuuu... nk d jadikan stu citer la kan, ana x tergolong dlm mereka yg berpusu2 nk salam Dr M ni, ana tgk dr jauh je dok tepi mls nk dekat2 org, tapi ap yg amazing kan mase Dr M tu jalan kuar red carpet tu btul2 tepi ana, so ap lagi dr ana sorg je kat port tepi tu.... trus jd 1000 org kat tpt ana brdiri... thats y klu tgk gambatu kedudukn ana kt depan skit hhahaa... pd mulenye ana x nk amik gamba, wat ap nk brgamba dgn x-PM, tp bile tgk sumeorg dok sibuk bergamba, tibe2 tgn ni gatal lak kuarkn hp g amik gamba gak hihiii~

kesimpulannye: its a rare xprience that i will see him live infront of my eyes... walau ap2 pun ana tabik la byk kemajuan yg dia da lakukan utk malaysia selama dia menjadi menteri huhuu~

muhasabah diri:Empat jenis kegelapan dan empat jenis cahaya: Kegelapan berbentuk keraguan kepada cahaya keyakinan., Kegelapan bidaah kepada cahaya sunnah., Kegelapan kesesatan kepada cahaya petunjuk., Kegelapan kufur kepada cahaya iman.


wassalam...


2 comments:

  1. Adik sy pon sdih cm akak jg.. Die xdpt da nk dnlod2 cter.. Haha.. Tp cian jg kt krajaan yg websiteny kena hack.. Smpai ad yg da bcor sume info.. huhu

    ReplyDelete
  2. lmenya!! hehe~ welcome back!! =)

    ReplyDelete